Ciorba ardeleneasca de fasole verde ca la bunica

de RuxyRux in Mancaruri de post, 21 Noi 2010 | 28303 vizualizari

 

O ciorbica cu dor de copilarie!

 

INGREDIENTE

  • 700 gr fasole verde proaspata( sau congelata)
  • zarzavat: o ceapa
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras mare
  • 1 telina mica
  • tarhon( de la borcan sau proaspat)
  • 700 gr rosii sau (suc de rosii facut in casa),sau ce avem
  •  sare dupa gust
  • boia dulce
  • o lingurita otet( cateva linguri dupa gust)
  • ulei 3 linguri  
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba ardeleneasca de fasole verde ca la bunica:

Incingem uleiul in oala, dar punem si un strop de apa sa nu calim ci doar sa inabusim, e mult mai sanatos, punem ceapa tocata marunt, morcovul taiat rondele, ardeiul taiat, telina bucatele  si apoi fasolea noastra. Sotam 5 minute si turnam apa sa fiarba. Dupa 15 minute adaugam si sucul de rosii( sau rosiile). mai fierbem putin  astafel incat sa fie fierte si  zarzavatul si fasolea, potrivim de sare, puem si boiaua turnam otetul dupa gustul nostru, tarhonul si servim cu drag si dor...de copilarie...

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba ardeleneasca de fasole verde ca la bunica" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Rasol picant de fasole verde